The Sanger Centre for Science and Mathematics is the first of four projects completed for Bryanston School.

The Biology, Physics, Chemistry and Maths Departments are housed in a three-storey building, arranged around a semi-circular courtyard. The classrooms are arranged as fingers, which project from the main body of the building into the landscape behind, allowing daylight and fresh air to penetrate into their heart. There is also a multi-purpose auditorium for lectures and films, and additional larger scale teaching space.

The form of the block makes a coherent series of spaces, which forms a natural continuity with the original Norman Shaw house and the more recent technology block. Its siting improves relationships between the existing buildings and the pedestrian circulation around the grounds. The outside spaces are linked together along existing routes through the campus.

Details

  • Location Dorset, United Kingdom
  • Value £5 million
  • Size 3,500 m²
  • Client Bryanston School
  • Year 2007

Selected Awards

  • RIBA Regional Award
  • BCSE Best of British Schools Awards: Winner, Inspiring Design Award for Best Extension