Hackney Service Centre is an addition to the existing Town Hall, built to house the Local Authority's administrative staff, and to make a place of contact for their borough residents. The council and ceremonial activities will continue to take place in the Town Hall.

The building occupies five principal floors, with the main entrance from a plaza on Hillman Street. The main focus of the building is a central atrium, known as the 'One Stop Shop', which houses the Council's public reception, a waiting area, cafe and call centre.

The upper floors, entered on the corners, accommodate the staff lifts. Stairs provide animated, visual signals to the building. The accommodation on the upper floors is mainly open-plan workspace, with areas for support, informal meetings, break out and tea points.

The BREEAM 'Excellent' specification requires a 10% reduction in carbon emissions, and 10% of energy generation from renewable sources. This is achieved by providing a combination of gas and wood pellet boilers, as well as a large array of photovoltaic cells integrated in to the glazed atrium roof.

Details

  • Location Hackney, London, United Kingdom
  • Value Confidential
  • Size 15,400 m²
  • Client London Borough of Hackney
  • Year 2009

Selected Awards

  • RIBA Regional Award