Details

  • Location Dorset, United Kingdom
  • Value £3 million
  • Size 2,500 m2
  • Client Bryanston School
  • Year 2014

Following the opening of our Sanger Centre in 2007, we were commissioned to design two new buildings for the school. Sanger was designed with the future planning of the school very much in mind, and the Tom Wheare Music School and Bramall Hall continue the creation of a series of distinct external spaces that our crescent-shaped science building started.

The new building accommodates the humanities subjects, which previously occupied buildings on the site of the Music School. Built into the high ground to the north of the main courtyard, the building occupies the site of the previous Music School accommodation.

A lozenge-shaped ring of accommodation over two floors, the building will has a central atrium roofed with ETFE: such loosely-programmed spaces are in demand at Bryanston as the school operates a variant of the Dalton educational plan, based around bespoke and independent learning.

The first phase of this building is now finished; completion of the second phase will consolidate all the school's accommodation to the north of the campus. The scheme includes a new extension to the rear of the existing Gough building, with some internal reworking so that Gough is able to face both ways and link effectively to the new building.

Details

  • Location Dorset, United Kingdom
  • Value £3 million
  • Size 2,500 m2
  • Client Bryanston School
  • Year 2014

Similar projects