Details

  • Location Nottingham, United Kingdom
  • Value £6.6 million
  • Size 5,100 m²
  • Client University of Nottingham
  • Year 2003

The Portland Hill Development followed the completion of our work at Jubilee Campus and the National College for School Leadership for the University of Nottingham.

The original campus had buildings from several different periods, with a pair of symmetrical Portland stone and copper-roofed buildings at its heart. As the university grew, a series of temporary huts were built behind the Portland building to provide extra facilities. Our masterplan for the whole campus proposed a re-ordering of the Portland building into the main student union and services accommodation, now providing a greater range of facilities including a bookshop, mini-market and student welfare centre, while strengthening the character of the campus.

Our design adds a different dimension to the institutional character of the original building, enabling a more permeable flow between inside and outside. A colonnade uses the slope of the ground across the site to change from one to two storeys along its length. The expressed white concrete structure reflects the colour of Portland stone, but its expressive minimalism gives the building a light and open feel, making it easy and welcoming to visit.

Details

  • Location Nottingham, United Kingdom
  • Value £6.6 million
  • Size 5,100 m²
  • Client University of Nottingham
  • Year 2003

Similar projects